در این مقاله قصد داریم روش صحیح و حرفه ای جستجو در اینترنت با استفاده از موتور جستجوی گوگل را به شما اموزش بدیم و بعد از خواندن این مقاله مطمئنم بهتر می توانید در گوگل جستجوی دقیق تر و مفیدی را داشته باشید.
امروزه با پیشرفت تکنولوژی و افزایش جمعیت شهرها مطمئنا همه ی شما اگر بخواهید برای مثال دنبال پاسخ یک سوال یا در مورد یک کتاب اطلاعاتی را سریعا بدست اورید قطعا با توجه به افزایش جمعیت و ترافیک بلند نمی شوید به سمت یک کتاب فروشی تا کتاب خود را جستجو کنید ساده ترین و در دسترس ترین کار جستجو در اینترنت هست
اما قطعا اولین و اصلی ترین منبعی که در اینترنت به دنبال پاسخ و ابهامات خود می گردیم موتور جستجوی گوگل هست که در سال های پیاپی توانسته با گسترش تکنولوژی موتور جستجوی خود با قدرتمندی هر چه بیشتر توجه کاربران زیادی را به خود جلب کند و به جرات می توان گفت که در ۳ نتیجه ی اول شما را به نتیجه ی دلخواهتان خواهد رساند.
روش صحیح جستجو در اینترنت:
برای استفاده ی بهتر جستجو در اینترنت باید بتوانیم از این غول جستجوگر به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم.زمانی که شما به دنبال یک کتاب می گردید بهتر است به جای جستجوی نام کتاب
برای مثل : “گاو بنفش” بهتره جستجو کنیم “کتاب گاو بنفش”
بازهم برای جستجوی دقیق تر می توانید نام نویسنده و انتشارات را هم به اخر جستجوی خود اضافه کنید در واقع باید جستجوی شما کامل تر و چند سیلابی باشد تا به نتیجه ی دلخواهتان برسید.
زمانی که شما کلمه خود را در باکس گوگل نوشتید و دکمه ی جستجوی google را زدید به شما نتایج نشان داده خواهد شد اما برای جستجوی بهتر در اینترنت زمانی که در گوگل فارسی جستجو می کنیم یک سری ابزار به ما نشان داده خواهد شد که جستجوی ما را بهینه تر می کند.
بعد از اینکه کلمه خود را جستجو کردی در زیر باکس جستجو قسمتی بنام ابزار وجود دارد که با انتخاب ان سه قسمت دیگر در زیر ان بنام های هر زبانی ، همه زبان ها و همه نتایج پدیدار می شود.
براساس هر زبانی:
با کلیک روی این گزینه شما دو انتخاب از نظر زبان جستجو خواهید داشت اول حالت پیشفرض هر زبانی و حالت دوم میان صفحات فارسی بگرد که تنها در وبسایت های فارسی زبان جستجوی شما را انجام می دهد.
براساس همه ی زمان ها:
با کلیک بر روی این قسمت جستجوی شما را با توجه محدوده ی زمانی که از ساعت گذشته گرفته تا محدوده ی دلخواه برایتان جستجو می کند یعنی جستجوی شما را بر اساس اخرین بروزرسانی سایت هایی که یک ساعت پیش موضوعی مرتبط با جستجوی شما را سرچ کرده اند یا یک هفته ی قبل
براساس همه ی نتایج :
یک قسمت دیگر که برای شما مانند خود کلمه ای که جستجو کرده اید نتایج را نشان می دهد یا بر اساس همه ی نتایج که مرتبط با کلمه ی جستجو شده ی شماست
برای مثال :
اگر شما کلمه ی “ جستجو در اینترنت“
را سرچ کنید و تنظیمات روی خود کلمه باشد سایت هایی که عینا از این کلمه در وبسایت خود استفاده کرده اند نشان داده می شود و اگر همه نتایج باشد سایت هایی که از کلمات مرتبط با جستجوی شما استفاده کرده اند را نشان خواهد داد.
جستجوی عکس در گوگل:
اما نوع دیگری از جستجو در موتورهای جستجو که زیاد استفاده میشه جستجوی عکس است اما خیلی از افراد به طور خیلی عمومی و ناشیانه از این ابزار استفاده می کنند و تنها با جستجوی کلمه مورنظر عکس خود را شاید پیدا کنند این ابزار اپشن های مختلف و کاربردی را برای کاربران قرارد داده تا نهایت جستجوی دقیق تر را تجربه کنند.
ابتدا به سایت گوگل رفته و موضوع عکس را در باکس نوشته و جستجو را بزنید سپس زیر باکس جستجو بر روی تصاویر کلیک کنید تا تصاویر مرتبط با جستجوی شما نشان داده شود. در گوشه ی سمت چپ باکس جستجو عکس دوربینی وجود دارد که با انتخاب ان می توانید جستجو بر اساس تصویر خودتان را داشته باشید یعنی تصویرتان را از ادرس اینترنتی یا از روی رایانه تان اپلود کرده و تصاویر مشابه ان برای شما به نمایش خواهد امد.
همانند جستجوی متنی در زیر باکس جستجو بر روی ابزار رفته تا تنظیماتی برای شما ظاهر شود که در ادامه توضیح خواهیم داد.
بر اساس اندازه:
در این قسمت می توانید ابعاد تصاویر خود را بر اساس اندازه های بزرگ ، متوسط و یا به صورت نماد و اندازه ی دستی فیلتر کنید.
بر اساس رنگ:
با انتخاب رنگ تصاویر با زمینه رنگ انتخاب شده ی شما جستجو و به نمایش در خواهند امد.
بر اساس حقوق استفاده:
در این قسمت تصویر خودتان را می توانید بر اساس حقوق استفاده(تصاویر دارای کپی رایت) از آن تصویر فیلتر کنید و عکس مورد نظر خودتان را هم جستجو کنید
بر اساس نوع:
در این قسمت ی بر اساس چهره ، عکس ، قطعه هنری و یا سیاه قلم تصاویر شما را فیلتر می کند.
بر اساس زمان:
بر اساس زمانی ۲۴ ساعت گذشته یا حداکثر بر اساس تاریخ انتخابی شما تصاویر را جستجو کرده و نمایش می دهد.
اما امکان جالبی که در جستجوی تصاویر مدتی هست گوگل آن را راه اندازی کرده پیشنهاد کلماتی برای جستجوی تصویر شما و یا انواع تصاویر موجود را به شما پیشنهاد می دهد.